SPOR
Giriş Tarihi : 13-09-2023 22:16   Güncelleme : 12-10-2023 23:57

TSYD Kupası Start Alıyor

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi kupası başlıyor.

TSYD Kupası Start Alıyor

Çukurova Belediyespor Voleybol takımı ile ortaklaşa düzenlenen voleybol turnuvasına  Çukurova Belediyespor, Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop, PTT Spor ve Karayolları Spor Kulübü katılıyor. 15-17 Eylül tarihlerinde yapılacak turnuvada her gün iki karşılaşma oynanacak. Turnuva ile ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi Nihat Geven Tesisleri’nde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, TSYD Adana Şube Başkanvekili Engin Kanber, ASKF Başkanı  Ahmet Bozan, Baş antrenör Mustafa Umut Uysal ve takım kaptanları katıldı.  Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyespor’un kısa sürede büyük ivme kazandığını belirtirken, 25 yıl aradan sonra TSYD Kupası turnuvasının Adana’da ayrı bir heyecan yaratacağını belirtirken, TSYD yönetimine teşekkür etti. Başkan Soner Çetin, “Geçmişte TSYD Kupası maçları büyük heyecan yaratırdı. Günler öncesinde beklerdik. Biz Çukurova Belediyespor olarak Voleybolda bu turnuvayı yeniden canlandırmak istedik. Umuyorum ki, bundan sonra da geleneksel hale getireceğiz. TSYD Ailesini kutluyorum, böyle bir turnuvaya ev sahipliği yaptığı için” dedi.

 

TSYD Adana Şube Başkanvekili Engin Kanber de, “TSYD Olarak her daim sporun içerisindeyiz. Turnuvanın TSYD Kupası adı altında gerçekleşmesi son derece mutluluk veriyor.  Adana’ya gelecek olan tüm takımlara başarılar diliyorum. Yıllar sonra böyle bir heyecanın Adana’da yaşanması gurur verici. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. ASKF Başkanı Ahmet Bozan da Turnuva’nın Adana’ya ayrı bir heyecan getireceğini söylerken, Çukurova Belediyespor Başantrenörü Mustafa Umut Uysal , TSYD ailesine kupa iç in teşekkür ederken, “Bu turnuva her iki açıdan önemli. Birincisi TSYD Kupası maçları oynayacak olmamız. İkincisi ise Adana’da maç yapamıyorduk. Başka şehirlere gidiyorduk, hazırlık maçları için. Bu açıdan da evimizde oynayacak olmamız çok önemli. Katılan takımlara başarılar diliyorum. Çok güzel bir turnuva olacak” dedi.

takım kaptanları da, kupa için iddialı olduklarını ve iyi bir hazırlık dönemi geçireceklerini belirttiler.

 

Bu arada Çukurova Belediyespor, Karespor Voleybol kulübü ile altyapı anlaşması yaptı. Başkan Soner Çetin, altyapının çok önemli olduğunu  belirtirken, ”Başta Karespor kulüp başkanı Ümit Adaş’a teşekkür ediyorum.

Altyapısı çok güçlü bir kulüp. Çukurova Belediyespor’un altyapısı olacak. Buradan yetişen sporcularımız bizim  A takımımıza yükselecek ve Adana’dan çok sayıda sporcuyu bünyemizde yer vereceğiz” dedi.

 

Maçlar 15-17 Eylül tarihlerinde oynanacak.

Ömer KarakuşÖmer Karakuş