YEREL
Giriş Tarihi : 15-03-2024 21:13   Güncelleme : 25-03-2024 17:58

“Zengezur Koridoruna Saldırı Girişimi Kabul Edilemez!”

Sosyal medyada ve çeşitli medya organlarında yayınlanan “Fransa öncülüğünde bazı devletlerin Ermenistan-Azerbaycan sınır hattına ve Zengezur Koridoruna paralı asker ve silahlı çeteler topladığına dair” haberler Türk Dünyası’nda tepkiyle karşılandı.

 “Zengezur Koridoruna Saldırı Girişimi Kabul Edilemez!”

Başta Fransa olmak üzere çok sayıda devletin Türkiye ile Türk dünyasını birleştiren Zengezur Koridoruna yönelik çete oluşturduğuna dair haberlere tepki gösteren Göyçe Zengezur TDY Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komite Başkanı Ahmet Doğan; “Zengezur koridoruna saldırı girişimi kabul edilemez. Yapılacak herhangi bir girişim asla karşılıksız kalmayacaktır” dedi.

Konuyla ilgili haberlerin bölgeye ani bir çete saldırısı olabileceğine dair şüphe oluşturduğunu vurgulayan Göyçe Zengezur TDY Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komite Başkanı Ahmet Doğan’ın açıklaması şöyle;

“Türk dünyasını ticari ve siyasi açıdan birbirine bağlayacak olan Zengezur Koridorunu hedef alan, başta Fransa olmak üzere dış güçlerin bölgede çeteler oluşturduğu ve bu çetelere silah dağıttığı duyumları alınmaktadır.

Ermenistan-Azerbaycan sınır hattı ile Zengezur arazisine konuşlanan bu çete ve terör destekçilerinin Suriye, Lübnan, Avrupa ülkeleri, İran ve ABD’den toplandığı ve ayrıca İran ve Hindistan’ın da sıcak bölgeye silah nakledildiğine dair haberler bölgeye ani bir saldırı yapılacağına dair şüphelerimizi güçlendirmektedir.

Nitekim Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan’ın da ‘Fransa bize kamuoyuna açıklanmayan modern teknolojiye sahip silah sistemleri sağlıyor’ şeklindeki açıklaması haberlerin gerçeği yansıttığını belgelemektedir.

Dünya şunu bilmelidir ki, başta Zengezur olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun Türk kardeşlerimizin yaşadığı her karışık toprak bizim için candan da kıymetlidir; bu vesileyle bilinmelidir kir, Zengezur koridoruna saldırı girişimi kabul edilemez. Yapılacak herhangi bir girişim asla karşılıksız kalmayacaktır.”

HABER MERKEZİ

Ömer KarakuşÖmer Karakuş