DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mehmet Leblebici
Mehmet Leblebici
Giriş Tarihi : 04-10-2022 00:20

Adıyaman’da Zorlu Sınav

Adıyaman ilimizde nüfus hızla artarken şehir merkezindeki ana yollarda yapılan yol yapım çalışmaları adeta hayatı felç etti. İlimizin ana arter yolu olan Atatürk Bulvarı’nda yapılan yol yapım çalışları günlerce sürünce bu sorun içinden çıkmaz bir hal aldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün uhdesinde olan bu yolda hemen hemen birkaç yılda bir yapılan onarım ve bakım çalışması halkı canından bezdirdi.

Geçen yıllarda pandemi nedeniyle günlerce hatta haftalarca sokağa çıkma yasağı vardı. Bu zaman diliminde Adıyaman ilimizin bulvarı başta olmak üzere birçok cadde ve sokak yenile bilinirdi. Fakat yetkililer bu süreçte bulvarımızı, cadde ve sokaklarımızı yenilemek yerine bugünleri tercih ettiler. Çevre illerimizden olan Gaziantep ilinde de pandemi sürecinde başlatılan sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bozuk olan bütün yollar yenilenmişti. Adıyaman ilimizde ise tam tersi bir durum söz konusu oldu.

Adıyaman ilimizin güney bölgesinden geçecek olan yolun hayata geçmemesi nedeniyle bugün bu sorunlar yaşanılıyor. Altınşehir’i hastaneye bağlayacak olan bir yolun hizmete açılmasıyla Atatürk Bulvarı’ndaki yolun trafik yoğunluğu azalmış olacaktır. Fakat her seçim döneminde yerel yöneticilerin seçim çalışması arasında yer alan bu proje bir türlü hayata geçmiyor. Adıyaman Belediyesi’nin yetkililerinin artık güney çevre yolu projesini tamamlama zamanı gelmedi mi? Bana soracak olursanız geç kalındı bile.

Bir şehir düşünün ki; şehir merkezinde ne bir kültür merkezi var, ne bir otoparkı nede şehrin güney bölümünü birbirine bağlayacak olan bir çevre yolu. Her seçim döneminde iktidara rekor seviyede oy veren halkımızın hizmetin en iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Bu şehirde yaşamak, bu havayı solumak oldukça güzel. Fakat keşke gelişmiş bir il olduğumuzu da bir gün görebilsek.

Yolumuz yapılır, aylarca sürer. Şehir merkezinde hastanemiz olmaz şehrin doğusunda bulunan hastaneye gideriz. Gece toplu taşıma aracı olmadığı için acilde iğne yaptırdıktan sonra tabana kuvvet 3 kilometre yolu yürürüz. Ne de olsa yürüyüş yapmak sağlık açısından da faydalıdır. Onun için tabana kuvvet, yürümeye devam edelim. Yürürken belki de yolda bir hayır sahibi bizi arabasına alırda yorulduğumuz için evimize götürür.

Konu konuyu açar derken, “köşe yazımda farklı konulara da kısa kısa değineyim” dedim. Köşe yazımın başında bahsettiğim konuya tekrardan dönecek olursam Atatürk Bulvarımızda devam eden yol yapım çalışmaları gerçekten insanları bunalttı. Bu yolun neyi vardı da yeniden yapıldı? Bu konuda pek fazla yorum yapmak doğru değil. Benim bildiğim günlerdir bitmeyen bu yolda araç sürücülerinin yaşadığı sorun. Toplu taşıma araçlarına ne zaman binsem bulvarda araç içinde beklemek zorunda kalıyorum. Çünkü yol bozuk ve araç sürücüleri de kaza yapmamak için ağır ağır yollarında ilerliyor.

“Adıyaman ilimizin kaderinde mi var?” bilemiyorum ama, bulvarımızda her zaman bir çalışma yapıldı, insanlar mağdur edildi. Keşke bugün bu konuda olumlu birkaç cümle kurabilseydim. Fakat görünen manzara ortada. Günlerdir mağdur edilen bu insanları bir görebilseniz belki de bu sorun bir şekilde çözüme kavuşur. Ancak görüldüğü kadarıyla bulvarda yapılan çalışma çok yanlış bir zamanlama da gerçekleşiyor. Mesela iş makinelerinin bir şeridi bozduktan sonra diğer şeridi bozmamaları gerekirdi.

Avrupa’da bir yol bozulur ve anında yapılır. Daha sonra diğer şeride geçilir. Ve bu şekilde hiçbir vatandaş mağdur olmaz. Adıyaman ilimizde ise ne yazık ki; yol yapım çalışmaları oldukça uzun bir süre yapılır. Araç sürücüleri de bu durum karşısında mağdur olurlar. Bu dediğim manzara birkaç yılda bir Adıyaman ilimizde görülmektedir. Hayatta en zor durum ulaşımın felç olmasıdır. Bu konuda ilerleyen haftalarda farklı yerleşim yerleri içinde bir köşe yazısı yazmayı düşünüyorum.

Çünkü Adıyaman ilimizde ulaşım noktasında çok ciddi sorunlar bulunuyor. Sadece Adıyaman ilimizin şehir merkezinde değil, iller arası bağlantı yollarımızda günümüz koşullarına uygun değil. “Bugün Adıyaman-Malatya yolu her yıl yapılacak” deniliyor. Fakat bu yolun yapıldığını ne gören var, ne de duyan var. Keşke bu yollar yapılmış olsaydı da bizlerde yapan kişilere teşekkür etseydik. Devletimiz ülkemizin birçok yerine tüneller açtık, dağların arasından yeni yollar açarak vatandaşın ulaşımını kolaylaştırdı.

Umarız bir gün Adıyaman-Malatya yolu da yapılır. Bu şekilde hem mesafe kısalır, hem de insanlarımız modern bir yolda yolculuk yapmış olurlar. Hasılı yol konusunda Adıyaman ilimiz çok şanslı değil. Çevre illerimizin hangisine gidersek gidelim duble yolları görmüş oluruz. Bu hizmetlerin Adıyaman ilimizde de hayata geçmesini umut ediyorum. Bizlerde toplum olarak hizmetin en iyisine layığız. Bu şehirde yaşamak apayrı bir duygu.

leblebici0202@gmail.com

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA