GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 17:20   Güncelleme : 05-03-2024 13:18

Asrın Felaketinin Üzerinden Tam 1 Yıl Geçti Adıyaman’da Deprem Mezarlığında Duygusal Anlar

6 Şubat’ta gerçekleşen depremin yıl dönümünde yakınlarını kaybeden Adıyamanlı depremzedeler, mezarlıktaki deprem şehitliğine akın ederek, yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Asrın Felaketinin Üzerinden Tam 1 Yıl Geçti Adıyaman’da Deprem Mezarlığında Duygusal Anlar

Mezarlık içerisinde yaşanan yoğun insan selinden dolayı çoğu vatandaş yakınlarının mezarlarına ulaşmakta zorluk yaşarken, mezarların başındaki depremzedeler depremin geride bıraktığı acıyı yüreğinde yaşadı. Mezarlıkta feryat eden depremzedeler duygulu anlar yaşarken, kimi insanlar ise kaybettiği yakınları için dualar etti.

“Çok büyük bir kalabalık var, bir mahşer gibi”

Depremin yıl dönümünde Adıyaman’daki mezarlığı ziyaret eden Hüseyin Turhal isimli depremzede yaşanan duygu dolu manzara hakkında şu ifadelere yer verdi; “6 Şubat depremlerinden dolayı Adıyaman mezarlığındayız. Çok büyük bir kalabalık var, bir mahşer gibi. Binlerce insan şu anda burada mezarlıkta yakınlarını ziyaret ediyor. Burada yakınlarını kaybedenler var. Büyük ve anlatılmaz bir olay, burada çok duygulandım. Yüreğimiz yanıyor, halen Adıyaman’da acılar dinmedi, acılar taze. Gezdik, dolaştık, şunu gördük ki; Adıyaman büyük bir felaket yaşadı, kayıplar çok. İnsanlar çok sıkıntı da ve zor durumdalar. Psikolojik olarak da güç durumdalar. Çünkü en yakınları olan sevdiklerini, canlarını, mallarını, evlerini kaybettiler. Adıyaman sanki dün deprem olmuş gibi o durumda. Bir gelişme görmüyorum. Adıyaman’da şu anda konutlar yapılıyor ama sorun çözülmüyor. Ekonomik olarak Adıyaman çökmüş durumda. Esnafın durumu iyi değil, birçok insanımız işsiz kalmış, bu durumda ciddi bir sıkıntı. Günden güne her şeye zam geliyor. Vatandaşta para yok, iş yok. Bu nedenle insanlarımız çok mağdur durumdalar.”

Haber: Ömer Karakuş

Ömer KarakuşÖmer Karakuş