(Bağımsız Kürsü)
Önce, değerli hemşehrimiz Adıyaman sevdalısı üniversitemizin rektörü, PROF.DR. MEHMET KELEŞ’İ canı gönülden kutlayalım.
Neden mi?
Kısa dönemde birçok olumlu çalışmaları yanında, sanata ve sanatçıya göstermiş olduğu ilgi ve alakayla, birçok konuda sesimizi tüm Türkiye’ye duyuran benimde çok yakın dostum olan KÂHTALI MIÇE sahip çıkıp vefa örneğini gösterip ismini (ADYÜ) Devlet Konservatuarına vererek, memleketin değerlerine sahip çıktığı için!
İyi ki varsınız!
KADER VE ADIYAMAN BASINI:
KADER OKAN, 27 yaşında 2 çocuk annesi Kahta’da yaşıyor. Hayat şartlarıyla en ağır şekilde mücadele edip, kâğıt toplayarak 2 çocuğuna bakmak için gece gündüz çalışan, elli öpülecek bir anne!
Eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayıp, 4 yerinden bıçaklanıyor.
Uzaklaştırma kararları, darp raporlarına rağmen korku ve şiddetten bir türlü kurtulamıyor.”BİR KADIN CİNAYETİ DAHA YAŞANMASIN” “ÇOCUKLARIM ANNESİZ KALMASIN” diye feryat ediyor!
Tüm bunlara rağmen yetkililerden gerekli desteği göremediği gibi, ADIYAMAN’DA konteynerde yaşayan ablasının yanına sığınıyor, Burası içinde AFAD’DAN talimat geliyor “HAK SAHİBİ DEĞİLSİNİZ ÜÇ GÜN İÇİNDE KONTEYNERİ BOŞALT” deniliyor!
Kocası, sığındığı konteynerin kapısı kırıp yine darp ediyor!
KADER iki çocuğu ile ortada kalıyor, güvenli bir barınma yeri istiyor, ancak kimse KADER’İN bu sesini duymuyor!
PEKİ, KADERE KİM SAHİP ÇIKIYOR?
İşte, o zaman-zaman yağcı, yalaka, paracı, yandaş, görevini yapmıyor racon kesiyor, denilen ADIYAMAN BASINI sahip çıkıp KADER’İN sesi oluyor, nefesi oluyor!
Edindiğimiz bilgiye göre, ADIYAMAN merkezli “PERRE HABER AJANSI” KADER’LE ilgili haberi yapıp abonelerine servis yapıyor. MERCAN TELEVİZYONU canlı –canlı KADER’İN, kaderini TÜRKİYE ile paylaşıyor.
Biz, başta vali ve belediye başkanları olmak üzere, tüm yetkili kuruluşlara, bumu sizin vicdan ve merhametiniz, yerin dibine girsin böyle vicdan ve merhametiniz diyecektik ki;
Yine basından edindiğimiz bilgiye göre, yetkili ve ilgililerden önce bu sese kulak veren AK PARTİ İL BAŞKANI BÜLENT KAPLAN KADERSİZ, KADERE sahip çıkıyor.
Yetkili kurumlarla ilişkiye geçiyor, ilgili tüm birimlerle koordinasyonu sağlıyor, çocuklara maaş bağlanıp, gizli tutulacak bir şekille barınma sorunu hallediliyor!
İşte, zorluklar içerisinde yayın hayatını sürdüren, zaman-zaman belli bir kesim tarafından yersiz ve sebepsiz bir şekilde suçlanan, ADIYAMAN BASINI yine kamuoyu oluşturup görevini yapıyor, KADER’İN kadersizliğinin ortağı oluyor!
mahmuttekin02@hotmail.com