Adıyaman Haber
HV
23 MAYIS Cuma 01:56

Size Bir İyi, Bir Kaçta Karamsar Haber…

Mahmut Tekin
Mahmut Tekin
Giriş Tarihi : 07-01-2023 01:58

(Bağımsız Kürsü)

Bir yerde diyorsun ki; bu kentin sorunları size mi kaldı! Bırakın bunları dert etmeyi. Oynayın “ÜÇ MAYMUNLARI” Görme-Duyma-söyleme “oh be, ne güzel” deyip geçiver, size ne! Ancak, bir türlü olmuyor, yapamıyoruz, beceremiyoruz, bu tutkudan vazgeçemiyoruz!

Belediye ile ilgili birtakım çalışmaları sayfalarımıza taşıyoruz, buyurun bunlar Belediye Başkanının söz verip de yaptığı hizmetler, bardağın dolu tarafı böyle. Gelin hep birlikte, yorum ve önerilerinizle bardağın boş tarafına bakalım. Bu kentin eksikliklerini, yapılmayan hizmetleri, kamuoyunun beklentilerini ilgililerin dikkatine sunalım,

ÇIT YOK!

Ancak, gazeteci bardağın dolu tarafına bakmaz nasihatleri alırken, buyurun varsa bir öneriniz bardağın boş tarafına hep birlikte bakalım,

YİNE SES SEDA YOK!

NEYSE ÖNCE İYİ HABERE BAKALIM:

PROF.DR. MEHMET TURGUT yönetimindeki, (ADYÜ) ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ, olumlu çalışmalarına bir yenisini daha ekleyip ses getirdi.

Uzun süredir “YAPAY ZEKA” üzerinde çalışmalarını sürdüren ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ, geliştirdiği “YAPAY ZEKA” projesiyle, Türkçe metinleri doğal dile yakın bir şekilde seslendirebilen bir yazılım geliştirdi.

REKTÖR PROF.DR. MEHMET TURGUT; “Vizyon sahibi ve hızlı adımlarla değişim ve dönüşümlere açık olan bir kurum olma yolunda, emin adımlarla ilerlediklerini” belirtti.

Bizde, başta REKTÖR MEHMET TURGUT olmak üzere, ilimizin sesini duyuran tüm akademisyenleri kutlarken, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

GELELİM İÇİMİZİ KARARTAN KÖTÜ HABERLERE:

Daha önce de gündeme getirmiştik, günden güne derinleşen yoksulluk karşısında, ilimizde de bedava ekmek kuyrukları her gün biraz daha uzarken, insanlarımız bu “MANZARA” karşısında eziklik çekiyor demiştik!

Başta, İlin Valisi olmak üzere, Belediye Başkanından bu konu ile ilgili nasıl bir önlem alınabilinir, kimlerle dayanışma içerisine girilerek sorunu çözme yollarına gidile bilinir de demiştik!

BİZİM KULAĞIMIZA GELEN BİR SES OLMADI!

Vatandaşın kesesinden milyonluk araçlara binen, milyon-milyon maaş olan sivil toplum kuruluşlarına da seslenip, bu duruma nasıl bir katkınız olabilir de demiştik!

Ey, ADIYAMAN yakışmıyor bu “MANZARA” “bu memleketin sahibiyiz” diyenler bu soruna bir çözüm bulun da dedik!

YİNE SES YOK!

Kimin umurunda, herkes koltuk derdinde!

KOLTUK SICAK, ARABALAR LÜKS, MAAŞLAR İ GANİ… GANİ…

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, 7 yıl önce hizmete giren “NİSSİBİ KÖPRÜSÜ” için övünerek “TWEET” atıyor!

Hiç bu bölgede binlerce üniversite mezunu gencimizin, temizlik görevlisi olmak için çırpındığını görmüyor!

Diyor ki; “Adıyaman-Şanlıurfa arasında bir şaheser, saatler süren yolculuk artık sadece 1 dakika!”

Bu “TWEET” atıldığı zaman bir yerde bedava ekmek kuyrukları, bir yerde de işsizlik kuyrukları birbirini izliyor!

Adıyaman’da 41 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna toplam 18 bin 552 kişi başvururken, 3 bin 949’u üniversite mezunu!

24 kişilik güvenlik görevlisi kadrosuna 2 bin 462 başvuru yapılıyor, bununda 949’u yine üniversite mezunu!

Komşu ilimiz Şanlıurfa’da 189 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna da 6 bin 351’i üniversite mezunu olmak üzere toplam tamı-tamına 54 bin 301 kişi başvuruyor!

“MANZARA” böyleyken, biz her gün biraz daha derinleşen yoksulluğu, işi, aşı, ekmeği bir tarafa bırakmış 7 yıl önce hizmete giren köprü ile övünüyoruz!

KÖPRÜ KARIN DOYURMUYOR!

BİZE, İŞ, EKMEK, AŞ, İNSANCA YAŞAM LAZIM!

mahmuttekin02@hotmail.com

 

 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BELEDİYENİN İCRAATLARINA BİR DE BÖYLE BAKALIM!.. MOTOFEST… ALTINŞEHİR… YİNE ALTINŞEHİR!.. ALTINŞEHİR’DE NELER OLUYOR?.. 28 İŞ YERİ HİZMETE HAZIR!.. ESNAF DÖRT GÖZLE BEKLİYOR! GÜVENLİK GÜÇLERİNE YARDIMCI OLMALIYIZ!.. ASKERİ BİRLİK İSTİYORUZ!.. ADIYAMAN VALİLERİ, VALİLERDE ADIYAMAN’I ÇOK SEVER!.. BİRTAKIM İMKANLARI KULLANAMIYORUZ! BU ÇAĞRIDA ZİRAAT ODALARINA!.. İKİ YILDA NE DEĞİŞTİ, NE DEĞİŞMEDİ? VEKİLİMİZDEN BİLGİLENDİRME NOTLARI!.. SÖYLEMEKTEN DİLİMİZDE TÜY BİTTİ! BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR! BU KADAR DA ABARTMAYIN!.. STADYUM KAÇ KİŞİLİK OLMALI? BİZ YAPMAYIN DEDİK, ONLAR İNADINA YAPTILAR! ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYALIM!.. İŞTE HEPSİ BU KADAR! ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ? (BAĞIMSIZ KÜRSÜ) ADIYAMANSPOR) ADIYAMAN FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.!.. MOTOR GRUBU TEKLİF ETTİ, VALİ EVET DEDİ!.. GAZETECİ SORDU, VALİ CEVAP VERDİ!.. (BAĞIMSIZ KÜRSÜ) MİLLETVEKİLİMİZ İSHAK ŞAN, NEDEN BAKAN OLMASIN?.. KANUN VAR, YETKİ VAR, UYGULAYAN YOK!.. GÖREN VARSA KÖŞEMİZ HERKESE AÇIK! BEŞPINARI GÖZDEN ÇIKARTMAYIN!.. MİLLETVEKİLLERİMİZE BİR HATIRLATMA!.. Vekillerin Penceresinden Adıyaman Basını Görevini Yapıyor Mu? “Mesele Memleket Meselesi” NEDEN SANKO ÖĞRETMENEVİ? SİZ NE DEDİNİZ DE BİZ YOK DEDİK?.. KİMSE BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEMESİN! MUHALEFET ARANIYOR! KİM BUNLAR? RAHAT BIRAKIN ŞU ADIYAMAN'I! “KOŞUN KOŞUN VALİ GELMİŞ” NELERE EVET DEDİK? BUYURUN SİZE 4 MİLLETVEKİLİ DEDİK! BURASI ADIYAMAN! BUYURUN SİZE İKİ MÜJDE! BUYURUN SİZE KAHRAMANMARAŞ! BİR DUVAR YAZISI VE ADIYAMAN'IN GELECEĞİ! “TIRPAN HOCA” BİR ATOM KARINCA! VALİ GÜLER Mİ? SUÇLU BİZİZ! (Bağımsız Kürsü) ADIYAMAN’DA ASAYİŞ VE “ORANTISIZ GÜÇ” İŞTE ŞANLIURFA, İŞTE ADIYAMAN! KÂHTA KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENİYORUM! NEDEN BÖYLE OLDUK? SİYASETTE KAZANLAR KAYNIYOR! Önce Üniversite, Daha Sonra Olumlu ve Olumsuz Gelişmeler… Bu Soruna Bir Çare Bulun! Belediye Başkanının Üç Buçuk Yılı… “SARI” LİSTE… KOŞUN, KOŞUN TOKİ EVLERİNE KOŞUN! AH BU KARAYOLLARI AH! BİZ RAHATIZ, YA SİZ?