DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mahmut Tekin
Mahmut Tekin
Giriş Tarihi : 05-08-2023 21:55

KİM BUNLAR?

Bağımsız Kürsü)

Depremden sonra acılar içerisinde canlarını, mallarını kayıp eden, esnaf, memur, köylü, işçi birtakım sıkıntılarla mücadele edip, hayatlarını bir düzene sokmak için büyük uğraşlar verirken, birde geleceklerini karanlığa gömecek, birçok hastalığa davetiye çıkaran “ASBESTLE” uğraşıyor.

ADIYAMAN merkezde olduğu gibi, yıkım yapılan bazı ilçelerimizde de bu sorun maalesef tam manasıyla ortadan kaldırılmazken, vatandaşlar bilhassa KANSER tehlikesiyle karşı-karşıya bırakılıyor.

İşte yetkililerin dikkatine, BESNİ ilçemizden enkaz kaldırmayla ilgili güvenilir kaynaktan gelen mesaj;

“SULAMA YAPILMIYOR, AYRIŞTIRMA ENKAZ YERİNDE YAPILIYOR, ÖNCE DEMİRLER YÜKLENİYOR SONRA KALAN MOLUZLAR”

GÖLBAŞI ilçemizden de bu tür şikayetler geliyor.

Sorumsuzca yapılan yıkımlarda, denetimlerde yetersiz kalınca “ASBEST” tehlikesi vatandaşı huzursuz ediyor.

ASBEST gözle görülmeyecek seviyede lifli kanserojen madde olarak biliniyor.

Konutlarda, çimento ve boya karışımında, su ve kanalizasyon borularında olduğu gibi birçok inşaat malzemesi “ASBEST” içeriyor!

Bu nedenle konut yıkım işlemlerinde çok dikkatli olunması gerekirken, yıkım aşamasında ASBEST LİFLERİ ortaya çıktığı için, mutlaka su kullanılması gerektiği belirtiliyor!

“ASBEST” başta KANSER olmak üzere, gırtlak ve sindirim sistemini etkilediği, Ciltte yara, kireçlenme, akciğer zarı kalınlaşması, akciğer zarı arasında sıvı toplanması gibi hastalıklara sebep olduğunu uzmanlar söylüyor!

KARADAĞDAN şehir merkezine gelen toz bulutları ile birlikte, yıkım ve ayrıştırma işlemlerini sorumsuzca yapan kanun, nizam dinlemeyen, çoluk-çocuğumuzun geleceğini tehlikeye atan, bu “BABAYİĞİTLERLE” bir türlü baş edemiyoruz!

PEKİ, KİM BUNLAR?

Bakan emrediyor, hıfzıssıhha karar alıyor, vali bir yandan, belediye bir yandan, vatandaşı, muhtarı, gazetecisi sesi çıkan herkes yapmayın etmeyin diyor, ancak dinleyen yok. Vatandaşın çığlığı hiçe sayılıyor!

Vatandaş KANSERLE öldürmeye çalışan bu “ZAT-I MUHTEREMLERİN “ arkasında hangi siyasetçi, hangi bürokrat var?

4-5 aydır bu memleketin kaderiyle, çoluk-çocuğumuz geleceği ile oynama hakkını bunlara kim verdi?

Kim yaptı bu ihaleleri?

Araç ve gereçleri yeterli mi?

Şartnameyi kimler hazırladı?

Bu kural tanımayan firmalara, bugüne kadar bir ceza uygulandı mı?

Binaların yıkılması hakkında ki, yönetmenliğe ne kadar uyulmakta, seçici yıkım yapılmadan ana yıkıma geçilmesi, insan sağlığı, can ve güvenliği, çevreyi koruma, “ASBEST” ve benzeri tehlikeli kimyasal içeren imalatlarla ilgili yönetmenlik maddeleri şartnamede göz önüne alındı mı?

ALINDIYSA, BU VURDUMDUYMAZLIK, ŞARTNAME DİNLEMEMEZLİK NİYE?

BU SORUMSUZCA DAVRANMANIN GÜÇÜ NEREDEN GELİYOR?

mahmuttekin02@hotmail.com

NELER SÖYLENDİ?
@
Mahmut Tekin

Mahmut Tekin

DİĞER YAZILARI BİRTAKIM İMKANLARI KULLANAMIYORUZ! BU ÇAĞRIDA ZİRAAT ODALARINA!.. İKİ YILDA NE DEĞİŞTİ, NE DEĞİŞMEDİ? VEKİLİMİZDEN BİLGİLENDİRME NOTLARI!.. SÖYLEMEKTEN DİLİMİZDE TÜY BİTTİ! BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR! BU KADAR DA ABARTMAYIN!.. STADYUM KAÇ KİŞİLİK OLMALI? BİZ YAPMAYIN DEDİK, ONLAR İNADINA YAPTILAR! ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYALIM!.. İŞTE HEPSİ BU KADAR! ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ? (BAĞIMSIZ KÜRSÜ) ADIYAMANSPOR) ADIYAMAN FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.!.. MOTOR GRUBU TEKLİF ETTİ, VALİ EVET DEDİ!.. GAZETECİ SORDU, VALİ CEVAP VERDİ!.. (BAĞIMSIZ KÜRSÜ) MİLLETVEKİLİMİZ İSHAK ŞAN, NEDEN BAKAN OLMASIN?.. KANUN VAR, YETKİ VAR, UYGULAYAN YOK!.. GÖREN VARSA KÖŞEMİZ HERKESE AÇIK! BEŞPINARI GÖZDEN ÇIKARTMAYIN!.. MİLLETVEKİLLERİMİZE BİR HATIRLATMA!.. Vekillerin Penceresinden Adıyaman Basını Görevini Yapıyor Mu? “Mesele Memleket Meselesi” NEDEN SANKO ÖĞRETMENEVİ? SİZ NE DEDİNİZ DE BİZ YOK DEDİK?.. KİMSE BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEMESİN! MUHALEFET ARANIYOR! RAHAT BIRAKIN ŞU ADIYAMAN'I! “KOŞUN KOŞUN VALİ GELMİŞ” NELERE EVET DEDİK? BUYURUN SİZE 4 MİLLETVEKİLİ DEDİK! BURASI ADIYAMAN! BUYURUN SİZE İKİ MÜJDE! BUYURUN SİZE KAHRAMANMARAŞ! BİR DUVAR YAZISI VE ADIYAMAN'IN GELECEĞİ! “TIRPAN HOCA” BİR ATOM KARINCA! VALİ GÜLER Mİ? SUÇLU BİZİZ! (Bağımsız Kürsü) ADIYAMAN’DA ASAYİŞ VE “ORANTISIZ GÜÇ” İŞTE ŞANLIURFA, İŞTE ADIYAMAN! KÂHTA KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENİYORUM! NEDEN BÖYLE OLDUK? SİYASETTE KAZANLAR KAYNIYOR! Önce Üniversite, Daha Sonra Olumlu ve Olumsuz Gelişmeler… Size Bir İyi, Bir Kaçta Karamsar Haber… Bu Soruna Bir Çare Bulun! Belediye Başkanının Üç Buçuk Yılı… “SARI” LİSTE… KOŞUN, KOŞUN TOKİ EVLERİNE KOŞUN! AH BU KARAYOLLARI AH! BİZ RAHATIZ, YA SİZ?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY2771
  • 2FENERBAHÇE2561
  • 3REEDER SAMSUNSPOR2650
  • 4BEŞİKTAŞ2644
  • 5İKAS EYÜPSPOR2643
  • 6GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ2638
  • 7GÖZTEPE2536
  • 8RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ2636
  • 9TRABZONSPOR2635
  • 10KASIMPAŞA2735
  • 11ÇAYKUR RİZESPOR2733
  • 12ONVO ANTALYASPOR2733
  • 13TÜMOSAN KONYASPOR2731
  • 14CORENDON ALANYASPOR2731
  • 15SİPAY BODRUM2730
  • 16NET GLOBAL SİVASSPOR2627
  • 17BELLONA KAYSERİSPOR2627
  • 18ATAKAŞ HATAYSPOR2516
  • 19ADANA DEMİRSPOR26-2
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA