DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mahmut Tekin
Mahmut Tekin
Giriş Tarihi : 06-01-2025 10:21

GAZETECİ SORDU, VALİ CEVAP VERDİ!.. (BAĞIMSIZ KÜRSÜ)

Valimiz Dr. Osman Varol başkanlığında yapılan (DSİ) Devlet Su İşleri ile ilgili yatırımların görüşüldüğü toplantıda, Adıyaman’la ilgili yapılan hizmetler hakkında bilgiler verilmiş, anlatılanlara bakıldığında, bu memleket DSİ yatırımlarıyla çağ atlatılıp, ihya edilmiş!

21 yılda Adıyaman'a 21 milyar 136 milyon TL harcanıp böylece de, Adıyaman 97 adet tesise kavuşmuş!

Gerçek tabloya bakınca, DSİ yatırımlarında karnemiz hiç iyi değil!

121 bin 852 hektarlık sulanabilir tarım arazimiz var. Biz ancak bunun 16 bin 68 hektarlık oranını sulayabiliyoruz!

Halbu ki, sanayide gelişmiş iller arasına sıkışmış bir durumda olan, kalkınma umudunu sulu tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlamış Adıyaman'ın geleceği, kalkınması, aşı, ekmeği, işsizliği, ırgatlıktan kurtuluşu, toplantıda pekte lafı edilmeyen,22 yıldır dört gözle beklenen, ÇETİNTEPE, GÖMÜKAN, KOCALİ ve BÜYÜKÇAY barajlarına bağlı!

Şöyle,21 yıllık komşu illerin karnesine de bakınca, Malatya’dan iyi, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan çok kötüyüz!

Adıyaman'a 21 milyar 136 milyon TL yatırım, 97 adet tesis yapılırken,

Malatya'nın yatırım tutarı, 12 milyar 709 milyon TL yatırım, 98 adet tesis.

Şanlıurfa’ya, 110 adet tesis, 96 milyar 585 milyon TL yatırım.

Gaziantep, 40 milyar 610 milyon TL yatırım, 81 tesis.

Birde batıya bakalım, Edirne 226 adet tesis 44 milyar 127 TL yatırım.

YORUM SİZİN!

GAZETECİ İLE VALİ ARASINDA GEÇEN DİYALOG:

Yaklaşık 15 ay kadar önce sosyal medyada Ali Osman Karadağ, “Valilik binasında Ak Parti İl Koordinasyon Toplantısı!” diye bir haber paylaşmıştı. O gün Karadağ demişti ki, “Bari vilayette Ak Parti il örgütüne bir oda verinde tam olsun”

Valilikte yapılan o toplantıda, Ak Parti il ve merkez ilçe başkanı, gençlik ve kadın kolları başkanları, Ak Parti milletvekilleri, Ak Partili il genel meclisi başkanı ve bazı Ak Partililer vardı.

Bu günde DSİ ile ilgili, valilikte yapılan toplantıda, valinin sağında-solunda Resul Kurt hariç üç milletvekili, Ak Parti ve MHP il başkanı ve Ak Parti merkez ilçe başkanı yanı sıra bazı Ak Partili belediye başkanları yani, hep Ak Parti!

Gazeteci Abdurrahman Akçalın bu tablo dikkatini çekmiş ve valiye sormuş;

“Diğer il başkanları veya belediye başkanları neden burada değil”

Vali, gergin bir şekilde, “ Bu şu an bunun konuşulacağı bir ortam değil” diyip Fransızca dilinden Türkçe'mize geçen bir kelimeyle cevap vermiş;

“BU, SPONTANE GELİŞMİŞ BİR TOPLANTI" diyip uzunca ve gergin bir şekilde izah etmeye çalışmış!

Gazeteci ile vali arasında geçen bu diyalog, PERRE HABER AJANSI tarafından detaylı bir şekilde habere dönüştürülüp abonelerine servis edilmiş, ancak BESNİ GÜNCEL GAZETESİNDEN başka hiçbir gazetede bu haberi görmemiş!

Türkiye’de en çok izlenen eski ismiyle FOX, yeni ismi ile NOW TV ana haber bülteninde geniş yer bulan bu habere ne yazık ki bizim yerelde yer verilemedi!

mahmuttekin02@hotmail.com

NELER SÖYLENDİ?
@
Mahmut Tekin

Mahmut Tekin

DİĞER YAZILARI BİRTAKIM İMKANLARI KULLANAMIYORUZ! BU ÇAĞRIDA ZİRAAT ODALARINA!.. İKİ YILDA NE DEĞİŞTİ, NE DEĞİŞMEDİ? VEKİLİMİZDEN BİLGİLENDİRME NOTLARI!.. SÖYLEMEKTEN DİLİMİZDE TÜY BİTTİ! BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR! BU KADAR DA ABARTMAYIN!.. STADYUM KAÇ KİŞİLİK OLMALI? BİZ YAPMAYIN DEDİK, ONLAR İNADINA YAPTILAR! ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYALIM!.. İŞTE HEPSİ BU KADAR! ENİŞTEM BENİ NİYE ÖPTÜ? (BAĞIMSIZ KÜRSÜ) ADIYAMANSPOR) ADIYAMAN FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.!.. MOTOR GRUBU TEKLİF ETTİ, VALİ EVET DEDİ!.. MİLLETVEKİLİMİZ İSHAK ŞAN, NEDEN BAKAN OLMASIN?.. KANUN VAR, YETKİ VAR, UYGULAYAN YOK!.. GÖREN VARSA KÖŞEMİZ HERKESE AÇIK! BEŞPINARI GÖZDEN ÇIKARTMAYIN!.. MİLLETVEKİLLERİMİZE BİR HATIRLATMA!.. Vekillerin Penceresinden Adıyaman Basını Görevini Yapıyor Mu? “Mesele Memleket Meselesi” NEDEN SANKO ÖĞRETMENEVİ? SİZ NE DEDİNİZ DE BİZ YOK DEDİK?.. KİMSE BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEMESİN! MUHALEFET ARANIYOR! KİM BUNLAR? RAHAT BIRAKIN ŞU ADIYAMAN'I! “KOŞUN KOŞUN VALİ GELMİŞ” NELERE EVET DEDİK? BUYURUN SİZE 4 MİLLETVEKİLİ DEDİK! BURASI ADIYAMAN! BUYURUN SİZE İKİ MÜJDE! BUYURUN SİZE KAHRAMANMARAŞ! BİR DUVAR YAZISI VE ADIYAMAN'IN GELECEĞİ! “TIRPAN HOCA” BİR ATOM KARINCA! VALİ GÜLER Mİ? SUÇLU BİZİZ! (Bağımsız Kürsü) ADIYAMAN’DA ASAYİŞ VE “ORANTISIZ GÜÇ” İŞTE ŞANLIURFA, İŞTE ADIYAMAN! KÂHTA KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENİYORUM! NEDEN BÖYLE OLDUK? SİYASETTE KAZANLAR KAYNIYOR! Önce Üniversite, Daha Sonra Olumlu ve Olumsuz Gelişmeler… Size Bir İyi, Bir Kaçta Karamsar Haber… Bu Soruna Bir Çare Bulun! Belediye Başkanının Üç Buçuk Yılı… “SARI” LİSTE… KOŞUN, KOŞUN TOKİ EVLERİNE KOŞUN! AH BU KARAYOLLARI AH! BİZ RAHATIZ, YA SİZ?
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY2771
  • 2FENERBAHÇE2561
  • 3REEDER SAMSUNSPOR2650
  • 4BEŞİKTAŞ2644
  • 5İKAS EYÜPSPOR2643
  • 6GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ2638
  • 7GÖZTEPE2536
  • 8RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ2636
  • 9TRABZONSPOR2635
  • 10KASIMPAŞA2735
  • 11ÇAYKUR RİZESPOR2733
  • 12ONVO ANTALYASPOR2733
  • 13TÜMOSAN KONYASPOR2731
  • 14CORENDON ALANYASPOR2731
  • 15SİPAY BODRUM2730
  • 16NET GLOBAL SİVASSPOR2627
  • 17BELLONA KAYSERİSPOR2627
  • 18ATAKAŞ HATAYSPOR2516
  • 19ADANA DEMİRSPOR26-2
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA